Klient | Terapeut

berättelser

Ewa Myrström" Många som får Integrativ zonterapi upplever att de både mår bättre fysiskt och att de känner sig, gladare och lugnare inombords"

Jag heter Ewa Myrström och har jobbat med Integrativ zonterapi sedan 2001.

Min första kontakt med zonterapin var i början av 90-talet. Jag hade ända sedan jag var liten haft många öroninflammationer. När jag blev tonåring övergick de till halsflusser istället. Nu vid trettio års ålder hade jag de senaste åren ätit många penicillinkurer men de hjälpte mig inte längre. Jag kände mig aldrig riktigt frisk och hade dagligen ont i halsen och var trött.

Så fick jag höra talas om zonterapi och sökte mig till en zonterapeut. Egentligen trodde jag inte att detta skulle hjälpa mig men var villig att prova allt. Jag fick ett antal behandlingar, blev piggare och mina halsflusser har sedan dess aldrig återkommit. Nu blev jag verkligen ”frälst” i denna unika metod.

I slutet på 90-talet började jag utbilda mig och tog min examen år 2001. När jag började min utbildning hade jag egentligen tänkt att endast behandla släkt och vänner, men under utbildningen växte sig intresset starkare och jag kände att jag inte ville undanhålla andra en sådan bra metod.

Nu har jag jobbat som Intergrativ zonterapeut i snart 10 år. När jag tänker tillbaka på dessa år är det många som blivit hjälpta. För inte så länge sedan kom tex en äldre kvinna som var orolig att hon hade cancer i magen. När jag behandlat henne kunde jag tala om att hennes galla kändes i obalans och att hon troligtvis också hade tarmfickor på tjocktarmen. Hon gick lättad hem och efter ytterligare ett par behandlingar var besvären borta.

Integrativ zonterapi tilltalar mig mycket då detta är en metod som stimulerar till självläkning på alla plan, både fysiskt, psykiskt och mentalt. Många som får Integrativ zonterapi upplever att de dels mår bättre fysiskt men också att de känner sig piggare, gladare och lugnare inombords. En fantastisk metod i en stressad tid.

Jag kan varmt rekommendera Integrativ zonterapi!
Ewa Myrström

 

 

Ewa Myrström"Känns underbart att jobba med en så härlig och kraftfull metod då man kommer åt insidan lika bra som utsidan."

Jag heter Anette Johansson och har jobbat med både zonterapi och massage i drygt 10 år.

Sökte själv upp en zonterapeut för ca 15 år sedan, behövde hjälp med båda mina knän och en krånglig mage. Jag blev "botad" och dessutom blev jag av med alla mina öron-näsa hals infektioner!

Intresset för den här fantastiska metod var väckt! Började utbilda mej till zonterapeut -97 och tog min examen -99, och har behandlat sedan dess.

Jag har hunnit hjälpa många människor att må bättre , tex. kom det ganska nyligen en kvinna i fyrtioårsåldern ock ville ha hjälp med sina axlar. Hon har haft stora problem med värk i många år.

Efter första behandlingen kan jag konstatera att hon även har magkatarr och att stressnivån är hög. Hemläxan till nästa gång vi ses blir att försöka djupandas 2-3ggr/dag, helst liggande i psoasställning (ligga på rygg med benen i vinkel). Hon skall också dricka citronvatten och sluta med kolsyrade drycker.

När hon efter två veckor kommer tillbaka är magen mycket bättre och stressnivån är mycket lägre. Efter ytterligare två veckor är värken i vänster axel borta men hon känner fortfarande av höger axel och överarm, diaphragma och solar plexus känns bättre men hon får fortsatt hemläxa.

När hon kommer till fjärde behandlingen berättar hon att för första gången på väldigt länge kan hon sova en hel natt utan att vakna av värk i sina axlar! Hon fortsätter att komma på behandlig ungefär var sjätte vecka och mår gott av detta.

Känns underbart att jobba med en så härlig och kraftfull metod då man kommer åt insidan lika bra som utsidan!
Anette Johansson

 

 

Ewa Myrström"Det är ett privilegium att kunna hjälpa människor till ett bättre liv."

Jag heter Anne-Sofie Hedin och arbetar som Integrativ zonterapeut i Hagfors. Jag har haft mitt företag Zonfie sedan januari 2010.

Första gången jag provade zonterapi var i 20-års åldern. Det var inte Integrativ zonterapi och jag kände inget speciellt efteråt. Många år senare fick jag två behandlingar av Ing-Marie. Efter första gången kände jag mig så klar och rensad i huvudet. Under den perioden ammade jag och var naturligt lite trött. Känslan av renhet kom redan i bilen när jag körde hem. Efter andra behandlingen upptäckte jag att jag var svart i naveln. Ing-Marie undrade om jag hade rökt, vilket jag inte har. Men min mamma rökte när jag låg i magen. Då var det alltså det nikotinet som nu kroppen ville bli av med!

Redan för flera år sedan sökte jag en zonterapiutbildning. Jag kom in men kursen blev inte av pga för får sökanden, det var inte rätt läge. Jag tänkte att det var nog inte meningen att jag skulle hålla på med zonterapi.

När jag träffade Ing-Marie kändes det rätt och allt bara flöt på, det var rätt tillfälle. 2008 började jag utbildningen. Det var ett fantastiskt spännande, lärorikt och utvecklande år. Det är den bästa utbildningen jag gått. Är så tacksam för den fina kunskap jag har fått. Det är ett privilegium att kunna hjälpa människor till ett bättre liv!

Jag kan varmt rekommendera utbildningen och/eller att få Integrativ zonterapi behandling.
Anne Sofie Hedin

 

 

Ewa Myrström"Det är otroligt roligt att få hjälpa människor så som jag själv har fått hjälp."

Jag heter Sofia Eriksson och jobbar med Integrativ Zonterapi i Åmål och Bengtsfors.

När jag var 25 år trivdes jag med både mitt jobb och livet. Allt kändes bra förutom att jag var så trött, jag hade inte ork till att göra det jag ville.

Jag gick till en zonterapeut. Vi började titta på vad jag hade för obalanser i kroppen. Jag hade aldrig regelbunden menstruation, det kunde gå 50-80 dagar emellan. Mina fötter var alltid kalla, jag använde yllesockor när jag skulle sova. Sköldkörteln var inte tillräckligt aktiv och i solar plexus satt mycket känslor.

I början fick jag zonterapi 1 gång/vecka, därefter 1 gång/månad. Lisa, min terapeut gjorde även blodanalys. Det var intressant, vi kunde se att jag behövde ändra kosten. Jag började utesluta kött och mejeriprodukter, det var för "tungt" för mej, kroppen fick arbeta så mycket för att bryta ner dessa proteiner. Det var svårt i början men efter en tid blev jag vegetarian-vegan, och var det i ca 10 år.

Efter ca 1 år var min menstruation regelbunden. Min blodcirkulation kom också igång, yllesockor på natten behövdes inte längre. Sköldkörteln blev också bättre och bättre och är helt ok nu. Känslomässigt var det jätte mycket som hände, det gick lättare att börja se "problem" på ett nytt sätt, en utmaning att utvecklas, se positivt på förändring, lättare kunna släppa det som varit, bli mer ödmjuk för livet.

Det blev en vändpunkt i mitt liv och jag förändrade mycket. Efter några år hade jag en större kännedom om mej själv, jag upplevde att jag hade kommunikation med insidan, hela jag var en helhet.

Idag är jag 42 år och det är en självklarhet att regelbundet gå på zonterapi, inte för att jag har något specifikt problem utan för att upprätthålla balans. Slarvar jag med tex. maten under en tid visar det sej direkt i behandlingen och man får en indikation på att tänka till. Kroppen säger till direkt och jag har möjlighet att ändra mej. Detta är så bra, det hinner aldrig bli en stor obalans.

Att regelbundet gå på behandling är självklart för att må bra idag, men lika mycket för framtiden, jag vill må´gott livet ut. Jag utbildade mej till Zonterapeut 2009, en fantastiskt bra utbildning med en underbar och kunnig lärare, Ingmarie.

Idag tar jag emot i Bengtsfors och Åmål. Det är otroligt roligt att få hjälpa människor så som jag själv har fått hjälp. Jag kan varmt rekommendera att gå på integrativ zonterapi. Jag kan även varmt rekommendera utbildningen, för att bli terapeut eller behandla nära och kära eller enbart för egen utveckling skull.
Med hjärtliga hälsningar från Sofia Eriksson

 

 

Ewa Myrström"Jag har behandlat många människor under åren. Alla är unika så deras resa till självläkning blir också väldigt olika."

Jag heter Yvonne Carlberg.

Har nog alltid intresserat mig för självläkning. Men det var först när jag fick barn som jag ville börja lära mig mera, för att kunna hjälpa min familj. Det började med att min ena son var ett s.k. "öronbarn", han hade 5 öroninflammationer på sitt första år. Antibiotika kurerna avlöste varandra. Jag började förstå att vi människor måste själva försöka höja vårt immunförsvar. Då stoppade jag vitlök i öronen på honom och på två timmar var värken borta. Efter det sökte jag alltid naturlig väg till självläkning.

Jag gick en kvällskurs för att "nosa" lite på zonterapi, började så smått använda det på min familj, mycket positivt hände. Då väcktes min NYFIKENHET på mera djupgående zonterapi och jag började söka efter utbildningar. Genom en numera kollega och vän fick jag höra talas om integrativ zonterapi som hjälpt hennes astma. Började då min utbildning och "resa" i livet.

Var färdig Maj 1999, startade eget företag och har sedan dess jobbat med zonterapi varje vecka. Jag tycker att det är en fantastisk metod för att må gott och att komma in i kroppens system. Varje organ har en känsla och varje organ- känsla är förknippad med en muskel. Så allt hör ihop, för att få självläkning måste hela systemet vara i balans. Med att massera fötternas zoner-signaler sker det något positivt i hela systemet och kroppen vill gå in i avslappning och självläka. Man arbetar alltid med Blodcirkulationen, Lymfcirkulationen, Hormonbalansen, Utsöndringsorganen, Autonoma nervsystemet, alltså en helhet inte bara med symtomen. Symtomen är viktig men man kan inte bara ta bort den, utan man måste komma åt orsaken.

Har behandlat många människor under åren men alla är unika så deras resa till självläkning blir också väldigt olika. Tack till Ing- Marie som ledde mig i min utbildning/utveckling.

Yvonne Carlberg
YC's Zonterapi & Massage
www.yczonterapi.se

 

Ewa Myrström"Jag häpnar varje dag över att jag som trots allt ännu inte hunnit få så stor erfarenhet, får så fantastiska resultat på mina klienter"

Jag hade en längre tid letat efter ett sätt att få hjälpa andra till hälsa, och av en ren tillfällighet beställde jag tid hos Ing-Marie i samma veva som hennes nästa kurs skulle starta och helt plötsligt stod det klart vad mitt forum skulle bli. Både jag och min man har fått behandlingar av Ing-Marie genom åren med stor framgång – vårt yngsta barn är faktiskt ett "zonterapi-barn", så jag var väl förtrogen med metodens fantastiska resultat.

Att utbilda sig hos Ing-Marie är inte "bara" lektioner i anatomi, fysiologi, reflexzoner och sjukdomslära, det är också i allra högsta grad en resa in i sig själv. Integrativt är inte bara ett vackert ord – det är verkligen vad Ing-Maries utbildning handlar om: att få med sig helheten: kropp och själ.

Nu har jag arbetat som zonterapeut i snart ett år och jag häpnar varje dag över att jag som trots allt ännu inte hunnit få så stor erfarenhet, får så fantastiska resultat på mina klienter!

Under utbildningen får man en detaljkunskap och en djupgående förståelse för kroppens olika processer som gör det lätt att praktisera direkt efter avslutat utbildning.

Jag rekommenderar utbildningen å det varmaste, kanske förvandlar den Ditt liv också?

Anna-Stina

 

Ewa Myrström"Jag brukar påminna mina klienter om att vi har så bråttom att bli friska och pigga, men vi måste stanna upp och fundera hur lång tid det tagit för kroppen att komma i obalans"

Min väg till zonterapin började redan som barn, jag vet att jag fascinerades av en stor plansch i en Hälsokostaffär av en bild på två fötter och allt som fanns på dem…

Som många andra som hamnar inom alternativmedicinens värld så var det som patient min bana började. Jag sökte hjälp för mitt dåliga immunförsvar som blivit belastat sedan barnsben med massor av penicillinkurer. Jag kom till en Naturterapeut som hjälpte mig och faktum var att hon & jag fick en speciell relation så hon blev min "andliga mamma", sedan min mentor då jag gick utbildningar som hon hade och till sist kallar jag henne för min vän & kollega.

Jag var med och byggde upp ett alternativmedicinskt apotek i Stockholm med henne 1999 och har sedan dess arbetat till och från där~jättekul och lärorikt!

Det var genom denna kvinna jag fick tips om "Ersdalsmetoden" efter att jag valt vilken gren inom alternativmedicin och jag bara kände att det var zonterapi som var min grej.

Jag minns det så väl hur jag sökte innan jag hittade var denna skola fanns och det var några turer innan jag fick tag på Ing-Marie, men vilken glädje och som jag längtade hela sommaren innan kursen startade hösten 1997. Jag kände på en gång att detta var så rätt!

Det lite roliga är att jag kände & visste det trots att jag aldrig själv fått en zonterapibehandling innan (!) och det är nog lite ovanligt tror jag…

Det var och är en mycket gedigen utbildning på flera sätt och jag har så många gånger tackat och berättat för andra vilken enorm gåva och vilka fantastiska kunskaper jag och flera med mig förstås har fått genom Ing-Marie och denna utbildning, en stor eloge till dig du underbara & härliga människa och livsinspiratör!

Jag är så tacksam att det var just denna zonterapi jag blev rekommenderad!

Tyvärr fick jag problem med nacken & diskbråck samtidigt som jag utbildade mig så jag startade inte upp ordentligt förrän 2001. Jag jobbade förstås lite grann med behandlingar efter min examen 1999 och det var även då jag var med och startade apoteket som jag redan nämnt.

Jag har sedan dess arbetat i lite olika omgångar med denna fantastiska metod och det p.g.a att jag fått sladdbarn och sedan har jag tyvärr haft lite fysiska besvär med mina kotor & nerver i kläm som hindrat mig att jobba aktivt så mycket som jag velat.

Jag har även haft förmånen att få delta i den nyare utbildningen i Integrativ zonterapi 2008-09 för att fräscha upp kunskaperna då jag inte varit aktiv hela tiden och kunde då vara lite handledare samtidigt i den gruppen och det var så roligt & fantastiskt att få göra detta.

Skillnaden i rollen som terapeut är att jag som ny & färsk kände ett enormt ansvar att kunna svara & förklara allt och lite till som patienterna frågade om och ville hjälpa dem så innerligt.

Det vill jag fortfarande förstås, men idag kallar jag dem som söker för klienter istället och jag ser mig själv som ett redskap som ger människor en möjlighet att hjälpa sig själva att hitta sin väg till ett friskare & piggare liv! Jag tar inte ansvar för dem, men jag ger mina behandlingar och av mig själv utav hela mitt hjärta och det är en gåva av livet själv att få möjlighet att göra det.

Jag har samarbetat med Naturterapeuten jag nämnde och arbetat således en hel del med barnlöshet och haft många positiva resultat faktiskt. Kruxet med det har varit dels att det är många specialfall som kommit i min väg, folk som har lite svårare problem inom detta och sedan att kvinnor väntar så länge att skaffa barn och sista perioden jag jobbade med detta 2009-2010 så hade jag av ca.15 personer bara två stycken som var under 40 år (!)

Jag har naturligtvis behandlat klienter för andra saker och kan bara sammanfatta att detta är en oerhört fantastisk metod med helhets perspektiv då man når hela kroppen och alla dess funktioner och därigenom får igång utrensning och stimulerar självläkning!

Sedan är det väldigt olika från person till person hur och vad som händer samt hur fort eller långsamt det går, precis som med allt annat i livet och varje människa är unik och har sin livsväg att följa och det är en spännande resa om man vill och vågar anta utmaningen!

Jag brukar påminna mina klienter om att vi har så bråttom att det ska gå fort när vi vill ha hjälp och läka ut och bli friska och pigga, men vi måste stanna upp och fundera hur lång tid det tagit för kroppen att komma i obalans och ibland till slut även blir sjuka innan kroppen säger säger stopp!?!

Det är viktigt att reflektera över det och finna en balans och harmoni i sin självläkningsprocess. Det är också något som denna metod hjälper till med, att skapa balans & harmoni i hela dig inklusive ditt sinne & psyke då signalerna jobbar via autonoma nervsystemet och ett stort plus är att stressen alla människor bär på reduceras märkbart både fysiskt och psykiskt. Härligt tycker jag som brukar säga att stressen är vår tids största orsak till ohälsa!

Glada tankar & varma kramar till Er alla från
Carina Backström

 

Det är så roligt att hjälpa andra människor hitta tillbaka till "sitt normalläge"

Jag ser det som en gåva att få arbeta med integrativ zonterapi. En metod som normaliserar och hjälper kroppen att hitta tillbaka till sitt original. Oavsett vad problemet är, att hitta orsaken och därmed möjliggöra en läkning. Den ökar cirkulationen, normaliserar hormonsystemet, balanserar matsmältningen, frigör stress mm.

Under mina år har jag haft många kunder med bla mage/tarmproblematik, cirkulationsstörningar med stumma ben och ömma, stickande fötter en känsla av "glasbitar under fötterna" och de har efter ett antal behandlingar blivit bättre eller helt besvärsfria.

Det är så roligt att hjälpa andra människor hitta tillbaka till "sitt normalläge".

Maria Swensån,
Marias Livsport Mellerud

 SVERIGE | ih@integrativzonterapi.se | +46 (0)530-203 11 | +46 (0)70 861 38 61 | Örs Prästgård 3, 464 92 Mellerud